Ga naar de inhoud

Woongebouw Honsbergen is centraal gelegen in de wijk Klaarwater, aan de Wiardi Beckmanstraat 17 tot en met 473. Onder het uit drie vleugels bestaande gebouw is een grote supermarkt, een restaurant en een kapper gevestigd. Aan de achterzijde is een peuterspeelzaal.  Het hoge middengedeelte heeft negen woonlagen.  Vanaf de topetage heeft u een prachtig uitzicht over Soest.

Achter de hoofdentree treft u een ruime hal met zitbank. Daar zijn ook de brievenbussen, het kantoor van de huismeester, een bibliotheek en twee liften gesitueerd. In 2006 is er een derde lift aan het woongebouw geplaatst. Op de begane grond is een centrale scootmobielstalling gerealiseerd. Er is een grote gemeenschappelijke fietsenstalling waar ook oplaadpunten voor elektrische fietsen aanwezig zijn.  In de wasruimte kunt u eventueel gebruik maken van een gemeenschappelijke was-en droogmachine. In het woongebouw staat logeerappartement “De Suite” klaar voor uw gasten. 

De appartementen aan de achterzijde hebben een fantastisch uitzicht op het park Klaarwater. Aan de voorzijde geniet u van de bedrijvigheid.

Het woongebouw is in 1974 opgeleverd en in 2018 gerenoveerd. Het bestaat uit 225 appartementen zowel in de sociale sector als in de vrije huursector. De meeste appartementen hebben 1 slaapkamer, maar er zijn ook 30 appartementen die over een tweede slaapkamer beschikken. Ook zijn er vier ruime appartementen met 3 slaapkamers. Een beperkt aantal woningen zijn geschikt voor rolstoelgebruikers. Alle appartementen hebben een balkon. Deze verschillen in oppervlakte en privacy.

Tot het middengedeelte behoort ook het ontmoetingscentrum voor senioren. Het ontmoetingscentrum wordt beheerd door de Stichting Welzijn Ouderen Soest (SWOS). Hier worden allerlei activiteiten voor senioren georganiseerd, maar u kunt er ook terecht voor een kopje koffie. De aanwezige biljarttafel wordt enthousiast gebruikt. Aan de achterzijde bevindt zich Fysiotherapiepraktijk Honsbergen, met behandelkamers en een ruime oefenzaal. In het woongebouw is ook een pedicure-praktijk. De pedicures zijn lid van ProVoet.

Alle appartementen zijn voorzien van een elektrisch bedienbaar zonnescherm.

Vanuit het appartement maakt u met een videofoon contact met uw bezoek in de benedenhal. De personenalarmering wordt opgevolgd door een professionele zorgorganisatie. Zij hebben ook een kantoor in het woongebouw. De woningen zijn toegankelijk en doorgankelijk voor rollatorgebruikers.

Op het dak van Honsbergen liggen zonnepanelen.  

Bushaltes en brievenbus zijn op loopafstand bereikbaar. Het treinstation Soest-Zuid is met de bus in circa 5 minuten te bereiken.

 

Geïnteresseerd in een woning?

Bekijk hier ons aanbod.

Bekijk de woningplattegronden.