Ga naar de inhoud

Woongebouw De Vijverhof ligt in de wijk Overhees. De woningen zijn gevestigd op Klarinet 41 tot en met 349 en liggen rond een plein en met aan de westzijde een grote vijver. Het ademt vriendelijkheid en kleinschaligheid. Het woongebouw bestaat uit twee vleugels van gedeeltelijk twee en drie woonlagen, onderling verbonden door een overdekte loopbrug.

Beide vleugels hebben een eigen hoofdingang, met een ruime entreehal met een viertal zitplaatsen. Hier bevinden zich ook de brievenbussen en de liften.

Woongebouw De Vijverhof bestaat uit 155 appartementen, zowel in de sociale sector als in de vrije huursector. Het betreft veelal appartementen met 1 slaapkamer, maar er zijn ook 59 appartementen met twee slaapkamers. De benedenwoningen hebben een “tuinkamer” die aansluit op een eigen tuin. De bovenwoningen hebben een groot overdekt balkon.  Vanuit het appartement maakt u met een videofoon contact met uw bezoek in de benedenhal. De woningen zijn toegankelijk en doorgankelijk voor rollatorgebruikers. De personenalarmering wordt opgevolgd door een professionele zorgorganisatie.

​Aan de zijde van de Di Lassostraat is een medisch centrum, met een huisartsenpraktijk en een fysiotherapiepraktijk. Daarachter bevindt zich ontmoetingscentrum “De Klarinet”. Het ontmoetingscentrum wordt beheerd door de Stichting Welzijn Ouderen Soest (SWOS). Hier worden allerlei activiteiten voor senioren georganiseerd, maar u kunt er ook terecht voor een kopje koffie.  De aanwezige biljarttafel wordt enthousiast gebruikt. Voor senioren die graag dagelijks een huiskamer buitenshuis willen vinden, is er een (beschutte) buurtkamer.  

In de ondergrondse afgesloten parkeergarage is de mogelijkheid om een parkeerplaats te huren voor uw auto of motor. Daarnaast zijn er meerdere afgesloten ruimten waar u uw (elektrische) fiets kunt stallen. Er is een centrale stalling voor uw scootmobiel.

Er is een gemeenschappelijke wasruimte met een was-en droogmachine. De pedicure, die lid is van ProVoet heeft haar eigen behandelkamer.

Er zijn 2 logeerkamers aanwezig voor gasten van bewoners.  U kunt ook gebruik maken van logeermogelijkheid “De Suite” in Honsbergen. Dit is een volledig ingericht 2-kamerappartement.

Een winkelcentrum ligt op circa 500 meter afstand. Een SRV-wagen brengt “de winkel aan huis”. Bushaltes en een brievenbus zijn op loopafstand. Treinstation Soest-Zuid is met een bus in circa 5 minuten bereikbaar.

Cocon Wonen heeft haar eigen kantoor in woongebouw De Vijverhof.

 

Geïnteresseerd in een woning?

Bekijk hier ons aanbod.

Bekijk de woningplattegronden.