Ga naar de inhoud

Fysiotherapie Honsbergen heeft de afgelopen periode een flinke metamorfose ondergaan. De praktijk, opgericht in 1980 door de nog steeds actieve Wim Onwezen, heeft sinds kort de beschikking over een ruime oefenzaal op de vertrouwder locatie aan de Wiardi Beckmanstraat.

Chantal Boekweit is sinds 2019 de eigenaar van Fysiotherapie Honsbergen. Zij werd daarmee de opvolger van Wim Onwezen. Chantal: ,,Met Fysiotherapie Honsbergen en onze praktijk in Bilthoven kunnen we alle kennis en kunde op beide locaties versterken. Daar hebben we veel profijt van gehad. Van Wim Onwezen hebben we nooit echt afscheid genomen. Heel Soest kent hem, hij zit nog vol energie. Wij maken graag gebruik van zijn ervaring, kennis en orthopedisch specialisme. Twee dagen in de week is hij op de praktijk.”

In 2019 kondigde Wim Onwezen al aan dat hij het vak nog veel te leuk vond om te stoppen. ,,Voorlopig ga ik nog wel even door. Ik wil nog steeds actief bezig zijn met dit mooie beroep. Hier is bovendien een mooie praktijk waarin veel kennis is verzameld”, zei hij drie jaar geleden.

"We zijn van 75 naar 1700 vierkante meter gegaan. We hebben met de SWOS van plek gewisseld"

DECOR Wim Onwezen maakte dus ook, samen met de zes andere therapeuten uit het team, de ruimtewisseling mee. Chantal: ,,We zijn van 75 naar 170 vierkante meter gegaan. We hebben met de SWOS van plek gewisseld. Kijk om je heen: wat een ruimte hebben we hier voor oefeningen. Met de Soester duinen als decor, veel groen en een koffiecorner hebben we het huiselijk en sfeervol ingericht. Mensen werken hier aan fitheid, preventie van blessures en herstel. Onze filosofie is dat dit moet gebeuren in een ruimte waar het prettig vertoeven is en je elkaar niet op de lip zit.”

PRAKTIJK VAN FORMAAT Chantal geeft een rondleiding en wijst op de twee behandelkamers en de kleedruimte. Samen met de grote oefenzaal staat hier een praktijk van formaat. Letterlijk en figuurlijk. ,,Wij gaan met een optimale begeleiding voor een zo hoog mogelijke kwaliteit van onze dienstverlening. Dit kunnen wij bereiken door betrokkenheid van de therapeut en de kleinschaligheid van onze praktijk, waar persoonlijk contact vanzelfsprekend is. Zowel Inge als Cloë heeft veel ervaring opgedaan binnen de neurologie en die passen zij nu binnen ons team toe. Christa is onze lymfeoedeem-therapeut. Per 1 maart is Miguel in ons team gestapt. Hij heeft jarenlange ervaring als fysiotherapeut in de eerste lijn en is onze specialist op orthopedisch gebied. Zowel Miguel als Chantal hebben de specialisatie COPD. Beide therapeuten passen dry needling toe als mooie aanvulling op de behandeling.”

LONGCOVID De twee coronajaren liggen achter ons en hebben veel geëist van de gezondheid. ,,Veel mensen zijn geconfronteerd met het feit dat het lichaam niet doet wat je ervan verwacht”, vertelt Chantal. ,,Met name door longcovid-problemen hebben mensen veel begeleiding nodig om te herstellen. Hierbij is de betrokkenheid van ons team heel belangrijk.”

PREVENTIE ,,Preventie is belangrijk. Zeker als je wat ouder wordt. Als je werkt aan beweging kan je lang zelfstandig blijven wonen. Wij hebben prima trainingsprogramma’s voor senioren van 60+. Van behandelaar zijn we in de loop der jaren ook coach geworden. De tijd dat rust de remedie was om blessures te verhelpen is voorbij. Mensen in beweging houden is de beste therapie om fit te worden en fit te blijven. Luister naar het lichaam dat fluistert, zodat het niet hoeft te schreeuwen.”

Het team van Fysiotherapie Honsbergen beheerst de disciplines: neurologische revalidatie, orthopedische aandoeningen, schouder, COPD, Dry Needling, rug, lymfeoedeem-fysiotherapie.

Informatie: Fysiotherapie Honsbergen, Wiardi Beckmanstraat 475, tel. 035 601 1832, www.fysiotherapiehonsbergen.nl