Ga naar de inhoud

49 kamerappartementen voor senioren, verdeeld over vier lagen. Dat is het plan van Cocon Wonen voor de locatie van het onlangs gesloopte Orlandogebouw aan de Di Lassostraat.

De appartementen, specifiek voor senioren vanaf 65 jaar, vallen voor meer dan de helft in de sociale huursector waarbij een huurtoeslag-aanvraag mogelijk is. ,,Daarnaast realiseren we 22 appartementen in de vrije huursector, bedoeld voor senioren die over meer financiële middelen beschikken”, zegt een woordvoerder van Cocon Wonen. ,,Daarmee willen we ook de doorstroming op de woningmarkt bevorderen.”

GROEN Om het beoogde appartementengebouw zal meer groen worden gerealiseerd dan dat er in de oude situatie was, voegt Cocon Wonen eraan toe. ,,De bovenste etage wordt speels uitgevoerd. En er wordt rekening gehouden met parkeren. Uitgangspunt is de parkeernorm zoals de gemeente Soest die hanteert. We streven naar een energieneutraal woongebouw.” Cocon Wonen hoopt dat eind 2023 gestart kan worden met de bouw. Die zal ongeveer een jaar, of iets langer, in beslag nemen, is de verwachting.

DIENSTEN De Seniorenhuisvester gaat aan de Di Lassostraat dezelfde diensten aanbieden als in De Vijverhof, Honsbergen en De Drie Eiken: een huismeester, personenalarmering, een ontmoetingsruimte en een centrale stalling voor scootmobielen.

Van faciliteiten zoals een logeerkamer en een gezamenlijke was/droogruimte kan gebruik worden gemaakt in De Vijverhof.

PRESENTATIE Het nieuwbouwplan werd gisteravond gepresenteerd aan ongeveer honderd omwonenden. De presentatie staat vanaf vandaag op de gemeentelijke website www.denkmeeover.nl en op www.coconwonen.nl. De link naar de presentatie: https://we.tl/t-Fx8IruOg02