Ga naar de inhoud

Stappenplan

1

Opzegging

Vul het huuropzeggingsformulier in. Let op: zeg de huur op minimaal een maand voor de dag dat u de sleutels inlevert. U mag iedere dag van de maand de huur opzeggen, maar de dag dat u de sleutels inlevert, moet een werkdag zijn. In die maand zoekt Cocon Wonen een nieuwe bewoner en kunt u ervoor zorgen dat u de woning in goede staat achterlaat.

2

Bevestiging

U krijgt van ons een schriftelijke bevestiging van de huuropzegging met een informatieblad “De huur opzeggen? We maken het u graag zo makkelijk mogelijk.”

3

Voorcontrole

Maak een afspraak met de huismeester voor een voorcontrole. De huismeester geeft aan hoe u de woning dient op te leveren. Uitgangspunt: de woning dient leeg en schoon te zijn en teruggebracht in de oorspronkelijke staat. Voor meer informatie: “De huur opzeggen? We maken het u graag zo makkelijk mogelijk”

4

Overname

U maakt de woning gereed voor oplevering. Wilt u (roerende) zaken laten overnemen door de nieuwe bewoner? Dit is een zaak tussen vertrekkende bewoner en nieuwe bewoner. Houdt er rekening mee dat de nieuwe bewoner niet verplicht is om zaken van u over te nemen.

5

Eindcontrole

Maak een afspraak met de huismeester voor de eindcontrole en het inleveren van de sleutels. Zorg dat alles in orde is en voorkom daarmee dat er een verrekening plaats vindt met de door u betaalde waarborgsom.

6

Eindafrekening

Binnen zes weken ontvangt u een eindafrekening: een verrekening met eventuele herstelkosten en huurbetalingen. Krijgt u geld terug? Dan maakt Cocon Wonen dat over naar uw bankrekeningnummer. Moet u betalen? U ontvangt een rekening.

De afrekening stook-en servicekosten ontvangt u binnen zes maanden na afloop van het kalenderjaar.